Onze 7 beste tips tegen gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten? Ook jij hebt er last van. Terwijl je schuin naar beneden kijkt naar je - normaal zo stralende lokken - merk je aan het uiteinde niet één, maar twee haartjes op. Je vloekt binnensmonds. Abrupt je kapsel kortwieken om voorgoed afscheid te nemen van die dode puntjes? Geen denken aan. Wij delen onze 7 beste tips om gespleten haarpunten te voorkomen en je coupe gezond te houden. Here we go!

 

Wat zijn gespleten haarpunten?

Gespleten haarpunten herken je aan meerdere kleine puntjes aan het uiteinde van één haar. Ze kunnen overal op het hoofd voorkomen, maar vooral in de lengtes. Gespleten haar ontstaat wanneer de haarschubben beschadigd raken. Hoe dat komt? Dagelijks krijgt je haar heel wat te verduren. Denk maar aan overmatige blootstelling aan warmte, chemische haarproducten, ruw borstelen, wrijving met je kleren en plonsen in het zwembad of in de zee.

 

7 tips om gespleten haarpunten te vermijden

Zit je met de handen in het haar? Niet gevreesd. Er is hoop, véél hoop. Want dankzij onze 7 beste tips tegen gespleten haarpunten zeg jij binnenkort vaarwel tegen die dode puntjes.

 

1. Bescherm je haar tegen de hitte

De hitte van een haardroger, stijltang of krultang droogt je haar uit waardoor het sneller split. Probeer deze dus minder te gebruiken. Sterker dan jezelf? Gebruik dan een hittebeschermend product zoals het kruidenhydrolaat of beschermende conditioner.


2. Borstel voorzichtig

Als een gek je haar borstelen omdat je er niet door geraakt? Geen goed idee. Gebruik een brede kam met tanden of een borstel met natuurlijke haren. Kam of borstel je haar van onder naar boven. Zo krijg je alle knopen er makkelijker uit.

 

3. Dep je haren droog

Dep je haar droog in plaats van te wrijven. Waarom? Als je haar nat is, is het extra gevoelig omdat de haarschubben openstaan. Als je dan wild met een handdoek over je haren wrijft is er een grote kans dat je haarschubben inscheuren. Met gespleten haarpunten als gevolg.

 

4. Gebruik gezonde haarproducten

Gezonde haar begint bij… gezonde producten. Zeg dus vaarwel tegen chemische behandelingen. Kies liever voor haarverzorging met planten en kruiden die het haar versterken en helpen om het gezond en sterk te maken. Onze tips voor shampoo tegen gespleten haarpunten? Dat is de 100% natuurlijke shampoo van Mas Newen.


5. Voed je haar met haarolie

Voor iedere wasbeurt voed je de haren met een goed voedende haarolie. Daarna was je dit niet uit met water, maar breng je rechtstreeks een gefermenteerde, vochtinbrengende shampoo en conditioner aan. Daarnaast kun je wekelijks een diep voedend haarmasker gebruiken om het haar extra vocht te geven.


6. Laat het regelmatig knippen

Breng om de 6 à 8 weken een bezoekje aan de kapper en laat je haren knippen. Zo help je gespleten haarpunten voorkomen en blijft je haar er glanzend uitzien.


7. Eet gevarieerd en gezond

Je bent wat je eet. Het is een beetje cliché, maar wel de waarheid. Gezonde, gevarieerde voeding brengt bij aan een stralend kapsel. Zorg ervoor dat je voldoende vitamine A, C, E, biotine, omega 3-vetzuren en eiwitten binnenkrijgt. Dit helpt je om de haargroei en -sterkte te bevorderen. Wat denk je, vanavond een stukje zalm met broccoli op het menu?


Nog vragen over gespleten haarpunten?

Heb je na het lezen van bovenstaande tips over gespleten haarpunten nog vragen? Bij Biokapsalon Attisch helpen we je graag. Mail naar info@biokapsalonattisch.be, bel ons op  058 23 99 25 of spring spontaan eens binnen voor een gezellige babbel.

 

Biokapsalon Attisch


info@biokapsalonattisch.be | 058-23 99 25 | © 2024 Biokapsalon Attisch
Isabelle Monteny | Marktstraat 39, 8620 Nieuwpoort
Website made by Comsa