Psoriasis op de hoofdhuid en natuurlijke behandeling: onze tips

 

Je droomt van een weelderige, gezonde bos haar. Maar voor wie psoriasis op de hoofdhuid heeft, kunnen rode plekken en schilfers een flinke domper zijn. Om van die hardnekkige jeuk nog maar te zwijgen! Het liefst laat je die vervelende kwaaltjes als bij toverslag verdwijnen. Een magische formule bestaat er niet, maar de kracht van de natuur kan wel verlichting bieden. Psoriasis op de hoofdhuid met een natuurlijke behandeling aanpakken? In dit artikel ontdek je onze natuurlijke tips.

Wat is psoriasis op de hoofdhuid?

Eerst en vooral: wat is het? Psoriasis is een chronische huidaandoening die zich kenmerkt door rode, schilferige plekken. Er bestaan verschillende varianten waaronder psoriasis op de hoofdhuid, ook wel bekend als psoriasis capitis. De roodheid komt vooral voor langs de haarlijn en aan de achterkant van de nek. Soms ontsteken deze plekken en ontstaan er dikke lagen schilfers die jeuk veroorzaken.

Psoriasis en haaruitval

Is er een verband tussen psoriasis op de hoofdhuid en haaruitval? Het goede nieuws is gelukkig een verademing: in de meeste gevallen is er geen sprake van haarverlies. Bij langdurige opstoten kan soms haaruitval optreden, maar de haarwortels blijven onaangetast.

Psoriasis op de hoofdhuid: natuurlijke behandeling

Het liefst toveren we een magische oplossing uit onze hoed. Sprookjes bestaan niet, maar de helende kracht van de natuur wél. Volg dit stappenplan om de symptomen van psoriasis op de hoofdhuid met een natuurlijke behandeling te verminderen.

  1. Start met een natuurlijke haarolie massage, verrijkt met aangepaste etherische oliën. Deze behandeling houdt de huid strak en voorkomt vochtverlies.
  2. Gebruik de kruidenkuur, speciaal ontwikkeld voor psoriasis op de hoofdhuid. Deze kruidenkuur bevat voedzame kruiden, zoals heermoes en brandnetel, die een geneeskrachtige werking hebben. Het silicium in de kruidenkuur zorgt voor structuur, stevigheid en elasticiteit van het collageen.
  3. Spray het kruidenhydrolaat op je (hoofd)huid en haar als finishing touch. Dit kruidenwater zorgt voor een verzachtend effect, vermindert jeuk en houdt je huidbarrière perfect in balans. Ideaal voor wie last heeft van psoriasis op de hoofdhuid en lichaam en met een natuurlijke behandeling de klachten wil verzachten.


Extra tips voor psoriasis op de hoofdhuid

  • Kleur je haar niet met reguliere kleuring, maar met natuurlijke haarkleuring. Deze kleuring met planten en kruiden geeft je haren en hoofdhuid een extra vitamineboost, terwijl chemische kleuring enkel nadelige gevolgen heeft.
  • Zorg voor een voldoende inname van omega 3, bijvoorbeeld door vette vis te eten of supplementen in te nemen. Deze omega 3-vetzuren voeden je haar en dragen bij aan de gezondheid van je haarzakjes en haardos.
  • Houd je vitamine D-inname in de gaten. Bij psoriasis op de hoofdhuid kan er sprake zijn van een verstoring in de vitamine D-stofwisseling.
  • Vermijd lange, warme douches om te voorkomen dat je huid veel vocht verliest.
  • Gebruik enkel natuurlijke verzorgingsproducten voor het haar, zoals een milde shampoo.

Draag zorg voor jezelf

Ons motto bij Biokapsalon Attisch? Draag zorg voor jezelf. Want lief zijn voor jezelf heeft een grote impact. Dankzij een sterke immuniteit heb je minder kans op ontstekingen, wat resulteert in een gezondere huid en haardos. Gevarieerd en gezond eten kan hier al een wereld van verschil maken. Denk maar aan volkoren pasta en rijst, zalm, groene bladgroenten en noten. Daarnaast kan je mentale welzijn invloed hebben op psoriasis, aangezien emoties vaak verbonden zijn met ziekte. Te veel stress thuis op het werk kan de productie van het stresshormoon cortisol verhogen en bestaande ontstekingen verergeren.

Psoriasis op de hoofdhuid behandelen? Ga langs bij Biokapsalon Attisch

Heb jij last van psoriasis op de hoofdhuid en wil je een natuurlijke behandeling? Biokapsalon Attisch is expert in het behandelen van hoofdhuidproblemen. Jij krijgt een verzorging op maat, aangepast aan jouw haar en huid. Want alleen het allerbeste is goed genoeg. Intussen kom je in het warme interieur volledig tot rust. Een verse kruidenthee, zachte achtergrondmuziek, een energetische hoofdmassage… Zo draag jij zorg voor jezelf.

Boek je afspraak en bel ons op 058 23 99 25.

Biokapsalon Attisch


info@biokapsalonattisch.be | 058-23 99 25 | © 2024 Biokapsalon Attisch
Isabelle Monteny | Marktstraat 39, 8620 Nieuwpoort
Website made by Comsa