Welke verzorging gebruik jij op je huid ?

We willen er allemaal goed uitzien, onszelf goed verzorgen en een lekker geurtje hierbij  is mooi meegenomen. Wat gebruik jij om je huid te voeden?

Wij hebben een oplossing gevonden om zonder chemicaliën een goede bodybutter te ontwerpen.
De bodybutter Barbelle sense of naturel al geprobeerd?

Er zijn maar weinig huidcrèmes die de huid voeden en geen siliconen, bewaarmiddelen of chemische toevoegingen bevatten. Bodybutter Barbelle is een natuurlijke verzorging zonder enige toevoeging van één van deze bovengenoemde stoffen. Hij is gemaakt van sheaboter en andere oliën, verrijkt met etherische oliën.

Een bodybutter kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt:


 Dagelijks gebruik voor een gezonde en soepele huid
 Droge huid
 Rode geïrriteerde huid
 Verbrande huid en vervellen (na het zonnen)
 Als zonnecrème en aftersun want het bevat een zonnefilter van nature van 8
 Pigmentvlekken en littekens
 Puistjes en onzuiverheden.
 Fijne lijntjes en rimpels.
 Zwangerschapsstriemen/striae
 Tegen de kou


Tip: breng deze bodybutter rijkelijk aan over het ganse lichaam na het douchen, je kan dit ofwel in de ochtend of in de avond doen (wat jij het liefst doet). Hoe langer je deze bodybutter gebruikt, hoe meer resultaat je ziet: kleine rimpeltjes vervagen, je huid wordt weer soepel en glad. het is een weldaad voor je huid en is ook  celvernieuwend.

Toelichting op enkele basisingrediënten van een natuurlijke body butter:


Shea butter: De Shea Butter gewonnen uit de noten van de bomen in Oost-Afrika wordt ook wel Nilotica Shea Butter genoemd. Het is een wondermiddel voor je huid. Het voedt en herstelt je huid geweldig. Shea butter is rijk aan vele essentiële vitamines die hydraterende en elasticiteit verhogende eigenschappen hebben. Shea butter dringt heel diep in en maakt huid zacht.


Zoete amandelolie: is rijk aan onverzadigde vetzuren, proteïnen, carbohydraten, vitamines A en B en de mineralen calcium, ijzer, kalium, magnesium, natrium, fosfor en zwavel. Het is een verzachtende olie, waar vooral droge en rijpe huid baat bij heeft. Zoete amandelolie reguleert het vochtgehalte van de huid en vermindert huidirritaties.
De olie is zeer geschikt voor de gevoelige huid, maar kan ook gebruikt worden bij alle huidtypes. Door het herstellend vermogen van Zoete amandelolie, helpt het littekens te genezen en te vervagen.


Gifstoffen in cosmetica en huidverzorgingsproducten

Zoals eerder vermeld zijn er zijn maar weinig verzorgende huidproducten die echt 100% natuurlijk zijn zoals bijvoorbeeld onze body butter.. Vaak bevatten crèmes de volgende (schadelijke) producten: 


Parabenen: Parabenen worden vaak gebruikt als conserveringsmiddel. Ze hebben hormoonverstorende eigenschappen en worden in verband gebracht met allergische reacties en kanker. Vermijd methyl-, propyl-, butyl- en ethylparabenen.


Sulfaten: Sulfaten worden aan producten toegevoegd omdat ze goed reinigen en ontvetten. Soms zijn deze zo agressief waardoor het natuurlijk laagje van je huid ook verdwijnt. Gevolg: je huid raakt geïrriteerd en kan gaan schilferen of irriteren. De bekendste sulfaten zijn: Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Myreth Sulfate, TEA Lauryl Sulfate, TEA Laureth Sulfate, Sodium Coco-Sulfate.


Siliconen: Siliconen leggen een laagje op je huid of haar waardoor het zijdezacht aanvoelt. Siliconen sluiten de poriën af, het laat de huid niet meer ademen en laat na opstapeling een plakkerige substantie achter. Dit veroorzaakt soms jeuk en soms ook puistjes. Vermijd siliconen. Het zijn onnatuurlijke stoffen die niet op je lichaam thuishoren.


Plastics: Plastics worden veelvuldig toegevoegd als vulmiddel omdat ze goedkoop zijn! De kans is heel klein dat wanneer jij een abrikozenpit scrub hebt gekocht, je ook daadwerkelijk met abrikozenpitjes aan het scrubben bent. De kans dat je met plastic scrubt, is vele malen groter. De deeltjes zijn vaak zo klein, dat ze gemakkelijk in je bloedbaan terecht kunnen komen. Helaas zit er in bijna ieder verzorgingsproduct, zelfs in vele soorten tandpasta, deze plastics verstopt. Daarnaast vormen deze plastics een gevaar voor het milieu.


Ik hoop dat je  na het lezen van deze informatie nu de belangrijkste producten uit je badkamer kast hebt vervangen. Misschien heb je er, net als ik, een nieuwe gezonde verslaving hebt bij gekregen.


Wil je ook je badkamerkastje gifvrij? Koop de producten in onze webshop: www.imbioenergetic.com

Copyright @Monteny Isabelle

Heb je nog vragen of wil je meer info:

Website: www.biokapsalonattisch.be 
Webshop: www.imbioenergetic.com
Biokapsalon Attisch
Marktstraat 39
8620 Nieuwpoort

Biokapsalon Attisch


info@biokapsalonattisch.be | 058-23 99 25 | © 2024 Biokapsalon Attisch
Isabelle Monteny | Marktstraat 39, 8620 Nieuwpoort
Website made by Comsa