Waarom zou je kiezen voor Biokapsalon Attisch?

Tijd voor 2022! Nieuw jaar, nieuw begin. De meesten onder ons starten 1 januari met een lijst vol voornemens. Meer sporten, minder snoepen, meer lezen. Na twee weken hebben we deze ambities vaak al opgeborgen en zijn we terug naar af. Wat als je deze keer écht kiest voor verandering? Met één beslissing maak je een verschil voor het milieu, je gezondheid én je uiterlijk. Tijd voor een nieuwe kapper, nieuwe aanpak, nieuwe filosofie? Is 2022 het jaar waarin je het beste voor jezelf kiest?

In deze blog ontdek je waarom jij de stap moet zetten om naar Biokapsalon Attisch te komen en wat Isabelle zo’n bijzondere kapster maakt.

De weg naar biokapster
Eerst en vooral is Isabelle een vrouw vol ambitie. 31 jaar geleden startte ze met passie en enthousiasme haar eigen zaak. Ze stak er al haar tijd en liefde in, maar Attisch kwam er niet zonder tegenspoed. Dag in, dag uit werken met chemische producten eiste zijn tol: ze ontwikkelde hevige allergieën. De boodschap van haar lichaam was duidelijk. Zo kon het niet langer verder. Opgeven was echter geen optie, want een passie kun je niet zomaar uitdoven. Ze besloot zich te verdiepen in de problematiek en schoolde zich om tot biokapster, een ware pionier in haar vak.

Je hoort het wel, Isabelle is een kapster met kennis. Om zowel haarzelf als haar klanten te beschermen, volgde ze ontelbare cursussen over de jaren heen. Ingrediënten, plantenkleuringen, de werking van kruiden, er was altijd wel iets nieuws om over bij te leren.

Gefrustreerd door het beperkte aanbod “bio-producten” (waar dan uiteindelijk toch altijd schadelijke producten in bleken te zitten) droomde ze er lang over om haar eigen lijn te starten. Ook deze uitdaging ging Isabelle aan en na veel zoeken, studeren en testen bracht ze haar eigen producten op de markt. Het is niet gemakkelijk geweest, maar I’M Bio Energetic Care is een werk van liefde. Een meester kent zijn vak echter nooit goed genoeg, dus ook nu blijft ze zich constant bijscholen. In 2021 spitste ze zich toe op krulhaar en die kennis kan ze dit jaar toepassen in haar salon. Wie kiest voor Attisch kiest dus voor kennis, ambitie en passie. Klanten komen vaak aankloppen met problemen en dan wordt er samen naar een oplossing gezocht. Iedere behandeling is op maat, dankzij Isabelles rijke ervaring.

Gezond in lichaam en geest
Bij Biokapsalon Attisch ligt de nadruk op gezondheid, zowel van je haar als van de rest van je lichaam. Isabelle gelooft niet dat styling ten koste moet gaan van je haar en koos dan ook voor kleuringen die verzorgend werken. In tegenstelling tot de chemische variant, tastten plantenkleuringen de haarkern niet aan. Ze leggen juist een laagje op de buitenkant van je haar dat zowel kleur als bescherming geeft. Daarnaast vermijdt Isabelle te allen tijde producten met hormoon verstorende werkingen. Toxische, agressieve ingrediënten komen vaker voor dan men denkt en Isabelle heeft de gevolgen zelf ondervonden. Vandaar dat ze vastberaden is om haar klanten en personeel hiervan te beschermen.

Niet alleen fysieke maar ook mentale gezondheid is belangrijk in Biokapsalon Attisch. Voor Isabelle is het belangrijk dat klanten zich kunnen ontspannen in haar salon. Dankzij de meditatiemuziek en etherische oliën is het een ware oase van rust.

Een band met Moeder Natuur
Naast een goeie gezondheid staat ook de natuur centraal. Wanneer ze niet in haar salon is, vertoeft Isabelle graag in de bossen. Een lange wandeling tussen de bomen doet wonderen voor de geest. Als liefhebber van de natuur wil Isabelle Moeder Aarde dan ook beschermen. Ze kiest uitsluitend voor biologische ingrediënten en ecologische verpakkingen. Zo komen haar shampoo’s in recycleerbare flesjes die bijgevuld kunnen worden in het salon. Ze werkt ook samen met organisaties zoals Hair Recycle. Die streven ernaar om de afgeknipte lokken haar uit Belgische salons te recyclen zodat ze als grondstof voor iets nieuws kunnen dienen. Haar kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij olielekken, als basis voor herbruikbare tassen, of zelfs om brandwonden te verzorgen.

Energetische kracht
Tot slot heeft Isabelle ook een passie voor het esoterische. Hierdoor krijg je bij Biokapsalon Attisch meer dan een simpele haarbehandelingen. Isabelle heeft verschillende cursussen over esoterie gevolgd en past die kennis elke dag toe in haar salon. Die is dan ook zo ingericht om de flow van energie te bevorderen en overal staan helende kristallen. Ook in de shampoos en conditioners zitten energetisch ingestraalde kristallen zodat je een stukje positieve energie mee naar huis neemt.

Kortom, Biokapsalon Attisch is een salon dat zorgt voor zijn klanten en duurzaam werkt. Isabelle streeft ernaar om iedereen wakker te schudden over de gevolgen van chemische producten en wil een goed alternatief aanbieden. Haar zaak is samen met haar gegroeid, dag na dag. Iedere cursus, iedere ervaring draagt bij tot de behandeling die klanten krijgen en dat verschil voel je.

Heb je na het lezen van deze blog vragen? Stel ze dan gerust via email, Facebook of Instagram!


Copyright@Monteny Isabelle


Website: www.biokapsalonattisch.be
Webshop: www.imbioenergetic.com


Biokapsalon Attisch
Marktstraat 39
8620 Nieuwpoort

Biokapsalon Attisch


info@biokapsalonattisch.be | 058-23 99 25 | © 2024 Biokapsalon Attisch
Isabelle Monteny | Marktstraat 39, 8620 Nieuwpoort
Website made by Comsa