Natuurlijke haarkleuring en jij: een duurzame match?

Tussen reguliere en natuurlijke haarkleuring ligt een wereld van verschil. En ondanks de nadelen van gewone haarverf, kiezen veel mensen nog steeds voor een chemisch kleurtje. Herkenbaar?

Nochtans zetten we de dag van vandaag grote ecologische stappen. Woorden als ‘duurzaam’, ‘biologisch’ en ‘vegan’ vliegen ons om de oren. Maar terwijl gezondheidsgoeroes ons alles leren over bewust eten, verliezen ze vaak iets uit het oog: gezonde verzorgingsproducten. Want niet alleen wat je verorbert, ook wat je op je huid en haar smeert is belangrijk. Tijd om de schadelijke gevolgen van chemische haarkleuring en blondering onder de loep te nemen.

Hét gezonde alternatief? Dat is natuurlijke haarkleuring op basis van planten en kruiden. Je leest er alles over in deze blog!

Je wil je haren blonderen?

Voedingscoaches en gezondheidsconsulentes hebben één gemeenschappelijk doel: gezondheid eerst. Met ongelooflijk veel goesting en doorzetting verkondigen ze hun groene boodschap. Helaas vaak inclusief geblondeerde coupe. Dat blonderen schadelijk is, daar zijn ze nog niet van op de hoogte. Onbekend maakt onbemind. Tijd om ook deze mensen te informeren over gezonde haarkleuring!

Bij Biokapsalon Attisch willen we je hier graag van bewust maken. Want onze neuzen staan allemaal in diezelfde groene richting. En we zijn nooit te oud om te leren, toch? Voor eens en altijd: blonderen of ontkleuren is rampzalig voor je haar. Hoezo? De chemische producten openen de schubben en halen de natuurlijke pigmenten eruit. Daardoor is je haar achteraf droog en kapot.

Toch je haar verven? Zoals er op ieder potje een dekseltje past, bestaat er voor iedereen een prachtige natuurlijke haarkleur. Twijfel je? Laat je voor het beste advies bijstaan door je natuurkapper.

Van de nadelen van chemische haarkleuring…

Herken je het ook? Al jarenlang kleur je je haar. Eigenlijk sta je er niet meer bij stil. De doordringende, scherpe geur die je telkens weer tegemoet komt, neem je er gewoon bij. Je haardos verven is een vastgeroeste gewoonte in je drukke leven.

Nochtans schreeuwen natuurkappers het al jaren van de daken: let op met gewone haarverf! Waarom? Chemische kleuring bevat agressieve stoffen die je niet ten goede komen. Het is niet zonder reden dat veel zwangere vrouwen een nieuw kleurtje uitstellen tot na de bevalling. Ook mensen die chemotherapie ondergaan, mogen zich niet meer wagen aan een kleurbeurt. Het gevolg van deze haarverf voor Moeder Natuur? Iedere dag opnieuw wordt er een gigantische hoeveelheid chemisch afval doorgespoeld. Deze komen via de leidingen in onze oceanen terecht.

Het effect op je haar? Ondanks de veelbelovende producten, blijft je haar aanvoelen als stro. Je ergert je blauw aan hardnekkige schilfers. Wat je ook probeert, je haar is vet of kurkdroog. Of misschien ben je allergisch voor haarverf met een geïrriteerde hoofdhuid als gevolg.

…tot de voordelen van natuurlijke haarkleuring!

De tijd dat duurzame producten op de achterste schappen in de winkel lagen, is allang voorbij. Met z’n allen zetten we kleine en grote stappen voor een groenere planeet. Een hartverwarmende keuze. Maar heb je al eens natuurlijke haarkleuring geprobeerd?

Beeld je in: je neemt plaats in de zachte kappersstoel en ruikt warme citrusgeuren, pittige kruiden en aarde. Je mag gerust zijn. Hier ben je gegarandeerd van een natuurlijke aanpak. Geen chemische troep, enkel ingrediënten uit de natuur. Je natuurkapper zal, op basis van jouw huidige kleur en wensen, een samenstelling maken van gemalen planten en kruiden. Een paar voorbeelden? Kurkuma, salie, gember, koffie… de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze mengeling wordt aangelengd met warm water en voilà, klaar om je haardos te verven!

Het effect op je haar?  Een glanzende, nieuwe haarkleur én je draagt je steentje bij aan het milieu. Win-winsituatie, dus!

Natuurlijke producten zijn duurder: fabel of feit?

Biologische producten dragen de stempel van duur te zijn, wat niet klopt. Bij een natuurkapper betaal je niet per se meer dan bij een reguliere kapper. Zelf eens vergelijken? Ontdek de 100% natuurlijke producten op onze webshop!

Jouw natuurkapper? Dat zijn wij!

Een gezonde, glanzende haarkleur én even ontsnappen aan de dagelijkse drukte? Dat vind je bij Biokapsalon Attisch in Nieuwpoort. Je geniet van 100% natuurlijke producten die goed zijn voor jou en de planeet. Hoe gaan we te werk? Je vertelt je wensen en krijgt een grondige uitleg over de mogelijke kleuren. Daarna mengen we de juiste poeders tot we de perfecte tint bekomen.

En jij? Jij mag vooral ontspannen. Dat start met een zalige hoofdmassage tijdens het wassen. Leg je lippen aan een huisgemaakte thee of koffie. Doe even je ogen dicht en luister naar de zachte achtergrondmuziek, blader door de inspirerende magazines, lees verder in je boek… Bij Biokapsalon Attisch mag je vooral jezelf zijn.

Een stralende coupe met zorg voor jezelf én het milieu?

Bel ons op 058 23 99 25 en maak je afspraak

 

Biokapsalon Attisch


info@biokapsalonattisch.be | 058-23 99 25 | © 2024 Biokapsalon Attisch
Isabelle Monteny | Marktstraat 39, 8620 Nieuwpoort
Website made by Comsa