HIER DE REDENEN OM NOOIT MEER JE HAAR TE VERVEN MET CHEMISCHE VERF OF ZO GENAAMDE BIO- VERF ZONDER AMONIA

Dit artikel heb ik zelf geschreven met opzoekwerk en ervaring .

1. HET VEROORZAAKT ONHERSTELBARE SCHADE EN VERWOEST JE EIGEN HAARKLEUR

Tijdens het verven met eender welk merk van haarkleuringen ,die met de stof ammonia ,waterstofperoxide of ethanolamine worden bereid ,wordt ervoor gezorgd dat de schubben (=buitenste laag) van je haar week worden en open gaan staan om het natuurlijke pigmenten ( melanine)af te breken en er de chemische pigmenten bij te steken . Je eigen kleur verdwijnt vaak niet compleet maar is wel zwaar aangetast. Hierdoor worden de haren erg zwak en breken tijdens en na het verven af. Dit leidt tot haarzwakte, gespleten punten en haarbreuken. Deze stoffen bevatten ook verschillende alcoholen en deze maken je haar ook droog  .
Daarnaast zorgt haarverf er voor dat zwavel uit je haar verdwijnt. Hierdoor wordt je haar harder en verliest het gewicht. Zwavel is belangrijk omdat zwavelverbindingen voor stevigheid en de instandhouding van je textuur zorgen. Verbroken zwavelverbindingen kunnen niet meer hersteld worden. Ook de zogenaamde natuur kleuringen waar geen ammonia in aanwezig is maar vervangen wordt door de stof  ethanolamine ( dit is een mengeling van ester en amine: wanneer je die stoffen samen voegt heb je nitrasamine> is een substantie die zeer kankerverwekkend zou zijn . ( kijken op Wikipedia onder nitrasamine en dieren proeven )
Ethanolamine> op Wikipedia is een toxische ontvlambare geurloze vloeistof.
Ammonia is nog natuurlijk , ethanolamine niet en omdat het geurloos is denken mensen dat het minder schadelijk is en nemen ze minder afstand. Vele kappers , natuurwinkels  maken hier grootse reclame voor maar misleiden de mensen uit onwetenheid want het is niet bio of natuurlijk. Als kapper vind ik dat je eerlijk moet zijn met je klanten dit is je verantwoordelijkheid , als het chemisch is moet je dit durven zeggen. Dan hebben mensen de keuze of ze kiezen voor chemie of als ze kiezen voor plantenpoeders van oliebe of hairborist ,die volkomen natuurlijk zijn.

2.HET ZIT BOORDEVOL ALLERGIE-OPWEKKENDE STOFFEN

In een Amerikaans onderzoek wat ik las werden 107 haarverven van 10 grote merken getest op allergenen (stoffen die mogelijk een allergische reactie kunnen opwekken). Maar liefst 106 van de 107 verven bevatte minstens 1 allergene stof. De gemiddelde haarverf bevatte er 6!
p-Phenylenediamine (PPD) : een beruchte kleurstof die heel wat allergische reacties op zijn geweten heeft, zat in 83% van de producten.De reactie die kan ontstaan wanneer je allergisch bent voor PPD zijn: jeuk, zwelling, roodheid, blaren en infecties aan de lymfeklieren. De klachten kunnen weken tot maanden aanhouden. Vooral bij hevige reacties zoals zwelling van het gezicht, en dus het keelgebied, is voorzichtigheid geboden. Er bestaat geen pil of dergelijk om een reactie te voorkomen de enige manier om niet te reageren is door producten te vermijden en te kiezen voor plantenkleuringen onder begeleiding van een kapper.
Recorcinol : heeft contact allergieën
Toluleendyamine : Zowel 2,4-TDA als de mengsels ervan zijn ingedeeld als giftige en milieugevaarlijke stof. Ze zijn mogelijk kankerverwekkend en mutageenvoor de mens.


3.DE ALLERGISCHE REACTIE DIE ONTSTAAT KAN HEEL HEFTIG ZIJN EN KAN IEDEREEN OVERKOMEN

Bij een allergische reactie op haarverf kun je last krijgen van: eczeem, jeuk, roodheid, blaren, (ernstige) zwellingen, moeite met ademhalen, contact urticaria (een soort netelroos) . Er treedt dan meestal blijvende schade op.
Een allergie kan ook opbouwen. Ook al verf je je haar al jaren zonder problemen, bij de volgende keer zou je ineens wel een reactie kunnen hebben.
Zo kreeg Pauley Perretti, een bekende actrice die de rol speelt van Abby in NCIS, ook een allergische reactie op haarverf.

4.BIJNA IEDEREEN DIE HAARVERF GEBRUIKT KRIJGT LAST VAN 1 OF MEERDERE BIJWERKINGEN

Heb jij tijdens of na het verven van je haar weleens last gehad van een nare bijwerking? Deze kans is heel groot.
Een overzicht van een onderzoek naar bijwerkingen onder 470 vrouwen die weleens haarverf hadden gebruikt. Zij rapporteerden o.a.:

* Rode, gevoelige huid en schilfers (15%)
* Jeuk (31%)
* Gespleten punten (77%), extreem droog haar (70%) en dof haar (70%)
* Haarverlies (77%), sneller grijzend haar (54%) Hoe vaker de vrouwen aangaven te verven hoe erger het grijs worden en het haarverlies was.
* Afname haargroei (55%)
* Hoofdpijn is een veel terugkomende klacht die ik tegen kwam in andere onderzoeken.

5.DE CHEMISCHE STOFFEN KOMEN IN JE LICHAAM TERECHT

Via je huid kunnen de chemische stoffen van haarverf in je bloed terecht komen en zo verspreid worden door je lichaam heen. 2 -aminofenol : deze stof kan effecten hebben op het bloed, met als gevolg de vorming van methemoglobine. Dat is ook waarom het altijd ten zeerste afgeraden wordt je haar chemisch te verven als je zwanger bent of borstvoeding geeft, omdat dit erg schadelijk kan zijn voor je kindje. Daarom raden wij plantenkleuringen aan hiermee kan je haar gekleurd worden zonder enig vorm van nadeel op de gezondheid voor iedereen .

6.HAARVERF SPEELT MOGELIJK EEN ROL IN HET ONTSTAAN VAN BEPAALDE SOORTEN KANKER

Er is schokkend weinig onderzoek naar gedaan als je bedenkt hoeveel mensen chemische haarverf gebruiken. En de onderzoeken die er zijn spreken elkaar tegen, maar er is een goede mogelijkheid dat de stoffen in haarverf kankerverwekkend zijn. Zo is haarverf o.a. in verband gebracht met borstkanker, non-Hodgkins lymfoom, leukemie en blaaskanker. Er is hier dringend nog meer onderzoek naar nodig.

7.HET SCHOPT MOGELIJK JE HORMOONHUISHOUDING IN DE WAR

Het testosteronlevel van vrouwen die al minstens 10 jaar haarverf gebruikten was 14% hoger dan bij vrouwen die nooit haarverf hadden gebruiken. Een onderzoek onder vrouwen in een voorstadium van de overgang kwam tot deze conclusie.
Testosteron is het mannelijke geslachtshormoon wat toeneemt in de overgang, terwijl oestrogeen (vrouwelijk geslachtshormoon) afneemt.


Verf jij je haar nog steeds chemisch ?

Liefs, Kayleigh
Hamann, D., Hamann, C. R., Thyssen, J. P., & Lidén, C. (2014). p‐Phenylenediamine and other allergens in hair dye products in the United States: a consumer exposure study. Contact dermatitis, 70(4), 213-218.
Seo, J. A., Bae, I. H., Jang, W. H., Kim, J. H., Bak, S. Y., Han, S. H., … & Lim, K. M. (2012). Hydrogen peroxide and monoethanolamine are the key causative ingredients for hair dye-induced dermatitis and hair loss. Journal of dermatological science, 66(1), 12-19.
Patra, A. P., Shaha, K. K., Rayamane, A. P., Dash, S. K., Mohanty, M. K., & Mohanty, S. (2015). Paraphenylenediamine containing hair dye: an emerging household poisoning. The American journal of forensic medicine and pathology, 36(3), 167-171.